marți, octombrie 22, 2024

Rețeta Mamei de Gogoși Pufoase cu Lingura

de Coaste si Paste
5 vizualizări
Gogoși cu lingura

Cine poate rezista unei porții de gogoși pufoase cu lingura, preparate rapid și ușor? Cu siguranță, noi nu! Chiar dacă încercăm să evităm prăjelile, această rețetă rămâne una din preferatele noastre atunci când dorim un desert savuros, fără prea mult efort.

Am redescoperit această rețetă simplă de gogoși cu lingura în vechiul carnet de rețete al mamei, devenit sursă de inspirație pentru blog. Mi-a povestit că multe dintre rețetele din acel carnet sunt primite colegele ei de serviciu. De aceea, găsesc denumiri precum „prăjitură Ana” sau „gogoși Maria”, botezate după persoana de la care au fost preluate. Pe măsură ce digitizez această arhivă prețioasă, am observat că majoritatea rețetelor sunt pentru dulciuri, iar gogoșile cu lingura nu fac excepție. Pentru noi e una dintre cele mai apreciate rețete, perfectă pentru zilele în care ne e poftă de ceva dulce și rapid, dar fără prea mult efort.

Pentru a prepara aceste gogoși rapide nu avem nevoie de multe ingrediente, și de cele mai multe ori le avem deja în bucătărie. Sunt necesare făină, ouă, zahăr și iaurt. Cu aceste ingrediente de bază putem prepara gogoși pufoase și aromate, perfecte pentru orice ocazie. În plus, rețeta este atât de simplă încât nu necesită mult timp în bucătărie, și gogoșile dispar de pe farfurie într-o clipită.

Așadar, vă invit să încercați și voi rețeta mamei de gogoși cu lingura, urmând pașii simpli descriși mai jos!,

Gogoși cu lingura

Gogoși cu lingura

Timp de pregătire: Timp de gătire:
Nutrition facts: 200 calorii 20 grams grăsimi
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENTE

  • 150 g faina 000
  • 3 ouă
  • 200g iaurt grecesc cu 10% grăsime
  • 25 grame zahăr (sau 2 linguri cu vârf)
  • 1 plic coajă de lămâie (6 grame)
  • 1/2 plic (1 linguriță) esență vanilie naturală de la DrOetker (vezi nota)
  • un praf de sare
  • ulei pentru prăjit
  • zahăr pudră

INSTRUCȚIUNI

Se separă ouăle. Gălbenușurile și zahărul se bat împreună până când zahărul se topește complet.

Se adaugă făina, iaurtul, coaja de lămâie și esența de vanilie, apoi se amestecă până la omogenizare.

Albușurile se bat separat cu un praf de sare până devin spumă fermă.

Se încorporează albușurile bătute în compoziția de gălbenușuri, iaurt și făină, amestecând ușor pentru a păstra volumul.

Într-un wok se pun 2-3 cm de ulei la încălzit pentru prăjit.

Se toarnă câte 4-5 gogoși folosind o lingură înmuiată în ulei înainte de a lua aluatul, pentru a preveni lipirea acestuia de lingură. Nu puneți prea multe gogoși odată pentru că trebuie să aibă loc să crească.

Aluatul se prăjește în uleiul fierbinte câteva minute, până când gogoșile devin aurii, întorcându-le pe ambele părți cu o spumieră.

La final, gogoșile se scot din ulei cu ajutorul spumierei și se așază pe prosoape de hârtie absorbante, pentru a elimina excesul de ulei. După ce se răcesc puțin, se pudrează cu zahăr pudră.

NOTE

Folosim de obicei iaurt grecesc de la Kolios. În cazurile rare când nu găsim, folosim iaurt Olympus.

Folosim întotdeauna coaja de lămâie de la plic pentru că lămâile de la noi din magazine sunt tratate și coaja lor nu e bună pentru consum.

Noi folosim esența naturală de vanilie la plic, de la Dr.Oetker. Dacă nu găsim, folsim esența de vanilie la fiole, tot de la Dr.Oetker.

 

You may also like

Comentează

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dumneavoastră de către acest site.