vineri, iunie 21, 2024

Clătite americane (pancakes)

de Coaste si Paste
33 vizualizări
Clatite americane (pancakes)

Clătitele americane (pancakes) sunt o rețetă ideală pentru un mic dejun rapid. Sunt mai mici în diametru, mai groase și mai pufoase decât clătitele noastre tradiționale. Pentru că în compoziția aluatului se folosește praf de copt nu necesită timpi de așteptare.

Tot ce am de făcut e să pun toate ingredientele într-un bol, să le amestec bine cu mixerul încât să nu rămână cocoloașe și apoi să le prăjesc în tigaia de clătite.

Deși există tigăi speciale pentru clătitele americane, cu adâncituri de dimensiuni egale, prefer tigaia clasică de clătite. Chiar dacă nu-mi ies toate clătitele perfect rotunde și de aceeași dimensiune n-am avut niciodată reclamații și toate clătitele mele au dispărut rapid de pe farfurie.

Clatite americane (pancakes)

Clătite americane (pancakes)

Porții: 12 Timp de pregătire: Timp de gătire:
Nutrition facts: 200 calorii 20 grams grăsimi
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENTE

  • 200 grame făină 000
  • 3 linguri zahăr
  • 1 linguriță praf de copt
  • un praf de sare
  • 250 ml lapte
  • un ou
  • 3 linguri ulei + ulei pentru uns tigaia de clătite
  • câteva picături de esență de vanilie sau de lămâie

INSTRUCȚIUNI

Pentru a prepara clătitele americane încep prin a pune în bolul de la mixer toate ingredientele uscate: făina, zahărul, praful de copt și sarea. Separat, în alt bol, amestec ingredientele lichide: laptele, uleiul și oul, la care adaug câteva picături de esență de vanilie sau de lămâie. Apoi torn ingredientele lichide peste făină și amestec cu mixerul până nu mai sunt cocoloașe. Voi obține un aluat mai gros decât cel pentru clătitele tradiționale. Încălzesc tigaia pentru clătite și o ung cu puțin ulei, așa cum procedez și la clătitele clasice. Cu ajutorul unui polonic torn aluatul pentru clătite în tigaie. Tigaia mea pentru clătite are 30cm în diametru și eu fac de obicei câte patru clătite cu diametrul de 6-7 cm. Clătitele se prăjesc la foc mediu, până când deasupra încep să apară mici bule de aer. Atunci întorc clătitele și le prăjesc și pe cealaltă parte, până când prinde o culoare aurie. După ce toate clătitele sunt gata și s-au răcit un pic, le servim după preferințe cu sirop de arțar, cu miere, cu dulceață sau cu Nutella.

You may also like

Comentează

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dumneavoastră de către acest site.