vineri, iunie 21, 2024

Ardei copti la air fryer

de Coaste si Paste
60 vizualizări
Ardei copti la air fryer

Am început să lucrez la o serie nouă de rețete, numai bune pentru serile calde de vară. Una dintre aceste rețete este un aperitiv grecesc numit Htipiti, pentru care e nevoie de un ardei copt mare, sau de doi mai mici.

Ușor de zis, greu de făcut. Mi-era târșă să aprind focul la grătar afară doar pentru doi ardei. Să-i coc pe aragaz nici nu mă gândeam. Aș fi copt ardeii în 10 minute și apoi aș fi stat o oră să curaț aragazul. Ar fi mers să-i bag la cuptor, dar am decis până la urmă să aplic o tehnică văzută pe un alt blog culinar și să-i coc la friteuza cu aer cald.

Friteuza mea, o Zokura Z1231, este un model accesibil și relativ mic, cu un coș de 3.2 litri și o putere de 1400W, consumând la jumătate față de un cuptor electric. A fost extrem de utilă când copilul era mic, permițându-ne să-i gătim separat, cu efort minim. Acum, pe măsură ce a crescut și mănâncă la fel ca noi, simțim nevoia de un model mai mare.

Prin urmare, învățați din experiența mea. Pentru o familie mai mare, alegeți o friteuză cu un volum de cel puțin cinci litri pentru a asigura suficient spațiu astfel încât mâncarea să se rumenească uniform. Dacă spațiul în bucătărie permite recomandarea mea este să luați o friteuza cu volum de șapte litri. Friteuzele cu volum mai mare au disponibile o gamă mai largă de accesorii, oferind astfel o funcționalitate sporită.

 ad

Acum, revenind la ardeii mei, mi-am făcut treaba și cu air fryer-ul din dotare. În coș au încăput cei doi ardei de care aveam nevoie, și mai era loc și de un al treilea.

Am început cu un program de 15 minute la 200 de grade. La finalul acestei perioade ardeii se rumeniseră frumos.

I-am întors pe cealaltă parte, apoi au urmat încă 15 minute la 200 de grade. La final ardeii arătau așa.

I-am pus apoi într-o oală cu capac să transpire un pic ca să se curețe mai ușor.

La final au ieșit aproape la fel de bine ca pe foc de lemne. În afară de a curăța friteuza și alte vase folosite, nu s-a făcut deloc mizerie în bucătărie. Mi se pare metoda asta mult mai practică decît cea tradițională a coacerii pe aragaz, și mi se pare că s-au rumenit un pic mai bine ardeii decât atunci când îi coc la cuptor, la grill.

You may also like

Comentează

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dumneavoastră de către acest site.