vineri, iunie 21, 2024

Grisine făcute în casă

de Coaste si Paste
14 vizualizări
Grisine făcute în casă

Grisinele făcute în casă sunt o alternativă mai sănătoasă la cele cumpărate din supermarket. Noi le facem și în varianta cu conținut redus de sare, pentru mezina familiei.

Grisine făcute în casă

Grisine făcute în casă

Porții: 12 Timp de pregătire: Timp de gătire:
Nutrition facts: 200 calorii 20 grams grăsimi
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENTE

  • 280 ml apă
  • 15g drojdie de bere proaspătă sau 1/2 linguriță drojdie instant
  • o linguriță de sare
  • 50ml ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriță zahăr
  • 500g făină 650
  • ulei de măsline extravirgin, pentru uns

INSTRUCȚIUNI

Se pun drojdia, zahărul, o lingură de făină și 50ml apă într-un castron. Se amestecă și apoi se lasă 15-20 de minute până începe să crească.

Se amestecă făina cu sarea în bolul mixerului planetar. Se adaugă drojdia, restul de apă și uleiul. Se frământă folosind cârligul pentru aluat până când se obține un aluat elastic.

Se pudrează cu făină planșeta pentru aluat. Se întinde aluatul în forma unui dreptunghi. Se unge aluatul cu ulei de măsline și se lasă la dospit până își dublează volumul. La mine a durat cam o oră.

La terminarea timpului de dospire se taie aluatul în fâșii de 1 cm x 7 cm. Se modelează fiecare fâșie în forma bine cunoscutelor grisine, lăsând capetele un pic mai groase. Nu este nicio problemă dacă grisinele nu au o formă perfectă. De fapt, ăsta e farmecul lor.

Se pun grisinele în tava tapetată cu hârtie de copt, lăsând suficient spațiu între ele, și se coc în cuptorul încins la 200°C timp de 20 de minute, până încep să se rumenească.

You may also like

Comentează

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dumneavoastră de către acest site.