vineri, iunie 14, 2024

Pâinea noastră

de Coaste si Paste
15 vizualizări
Paine expirata de un an

Am luat pâinea din imagine de mai bine de un an cu gândul să-mi fac niște sendvișuri la toaster. Am făcut eu ce-am făcut și am uitat-o pe un raft în cămară și am regăsit-o acum la curățenia de toamnă. E expirată din 16 august 2021.

Am vrut să o arunc direct la coșul de gunoi dar mi-a sărit în ochi faptul cu după mai bine de un an și ceva după data trecută pe etichetă pâinea asta nu s-a uscat și nu are un fir de mucegai pe ea. Așa arată scoasă din pungă:

Niciun pic de mucegai. Miroase a pâine, fără nicio notă de acru. E în continuare moale, chiar are un pic consistența unei pâini încruzite. N-am avut curajul să gust din ea, totuși nu se știe ce carcalaci s-or fi dezvoltat în ea de când zace la mine pe raft.

Mă întreb totuși cum de a rezistat atât, în condițiile în care pe etichetă nu sunt menționați niciun fel de conservanți. O fi ambalajul atât de eficient încât reușește să prevină alterarea chiar și după atât timp? Oi avea au niște condiții de depozitare atât de bune?

You may also like

Comentează

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dumneavoastră de către acest site.